Werkwijze

Wij zijn een kleine particuliere opvang die kittens opvangen waarna we proberen een nieuw gouden mandje voor ze te vinden. We proberen ons te richten op zwerfkittens en kittens die in een moeilijke situatie zitten (moeder weg, te vroeg aangeboden etc.).
Na de opvang als de kittens gezond en gesocialiseerd zijn, mogen ze naar hun nieuwe mandje. Ook moederkatten -welke misschien al vaak een kittennestje gehad hebben- proberen we te laten steriliseren en terug te plaatsen. We willen wel graag dat de kittens samen naar een nieuw huisje gaan of alleen gaan als er al andere jong vriendje(s) aanwezig zijn.


Adoptie

Bij de adoptie van een kitten berekenen we puur de gemaakte kosten voor: ontvlooien, ontwormen, verwijderen van oormijt en teken, bezoek aan de dierenarts, vaccinatie en chippen). Voor een opgave van de kosten stuur ons een Messenger bericht via onze Facebook website.

Zodra er een kitten definitief gereserveerd wordt (op de adoptantendag), dan ontvangen wij graag het volledige adoptiebedrag binnen één week op onze rekening. De totale kosten per kitten kunnen alleen hoger uitvallen als blijkt dat de kitten wegens ziekte onverwachts extra naar de dierenarts moet en er naast het consult ook nog bijvoorbeeld medicatie verstrekt wordt aan de kitten; het nemen van de beslissing om met de kitten voor behandeling naar de dierenarts te gaan ligt bij Opvang Kittens. Uiteraard zullen wij de adoptanten hiervan op de hoogte stellen.
De kittens mogen vertrekken naar hun nieuwe gouden mandje als ze minimaal 900 gram wegen, 9 weken oud zijn en hun vaccinatie hebben gehad. Ze blijven na de vaccinatie nog een paar dagen bij de opvangadressen omdat de kittens van de vaccinatie ziek kunnen worden. De opvangmoeders kennen het gedrag van de kittens en zij kunnen aan het gedrag zien of ze ziek zijn van deze vaccinatie. Het mag duidelijk zijn dat we ons aan deze voorwaarden houden; dit is in het belang van de kittens.
De kosten zoals verblijf, eten, kittenmelk, kattengrit, vervoer/ophalen en dergelijke nemen wij voor onze rekening. Om die kosten te kunnen betalen ontvangen we donaties of we houden een actie


Wachtlijst

Met ingang van 2019 hebben wij ons doel en onze werkwijze voor het adopteren van kittens aangepast. We hebben afgelopen jaar veel kittens kunnen plaatsen; de wachtlijst is daarom een heel stuk kleiner.
Wij plaatsen alleen nog maar kittens bij een adoptiegezin als er al een andere jonge kat aanwezig is. De tweede mogelijkheid is dat wij kittens alleen samen plaatsen. In allebei de gevallen is voor deze werkwijze gekozen zodat de kleine kitten een speelkameraadje heeft om mee te spelen.
Wilt u ook op de wachtlijst om een kitten te adopteren? Neem dan contact op.
En... als u op de wachtlijst staat en u heeft inmiddels toch al een nieuwe kitten, wilt u dit dan aan ons doorgeven? Dan houden wij ook onze wachtlijst up-to-date en hoeven wij u niet onnodig te benaderen.

(*) Wij hebben onze wachtlijst in 2 delen opgesplitst: Adoptanten welke reeds een kat / hond hebben en graag één kitten willen adopteren. Hierbij moet aangemerkt worden dat niet iedere kitten geschikt is om bij een hond(je) te plaatsen en Adoptanten welke graag twee kittens in één keer willen adopteren.
Aan de hand van de opgegeven informatie zullen wij kijken welke kitten het beste bij uw situatie past.


Documentatie

Hieronder treft u een lijstje aan van de documentatie die wij voor u beschikbaar hebben.
Bij ieder onderdeel kunt u de beschrijving aanvragen.
U komt terecht bij het contactformulier.

Informatie na adoptie

Denkt u er over na om een kitten te adopteren en wilt u weten wat u wel en niet moet doen? Vraag dan hier een uitgebreide beschrijving aan.
Deze bevat informatie over onder andere:
* Voorbereiding
* Wat te doen bij thuiskomst
* Eten en drinken
* Kennismaking met andere katten of andere huisdieren
* Kennismaking met kinderen in huis
* Krabben en spelen
* Ontworming en ontvlooien
* Vaccineren
* Chip
* Sterilisatie of Castreren
* etc.

Algemene informatie over Opvang Kittens

Een algemene beschrijving over onze werkwijze is hier op te vragen.


Beschrijving waarom het verstandig is om twee kittens tegelijkertijd te adopteren

Een uitleg is hier op te vragen.


Chip informatie kittens

Wij houden een overzicht bij van alle door ons gechipte kittens/katten. Mocht u de gegevens van uw kitten/kat kwijt zijn, vraag deze dan hier op.

Voedingsadviezen en Adoptieprocedure

Binnenkort beschikbaar.

Donaties

Wij vinden het geweldig als u ons een donatie wilt geven.
Onze bankgegevens zijn: NL45 INGB 0794 0906 80 tnv: Mw SAM Nooijen, Mw I Hermans (Bij een overboeking allebei de namen vermelden).

Wij begrijpen dat niet iedereen in staat is om een financiële donatie te geven. Wij zijn ook super blij met Kitten zachtvoer of kattengrid. Onze voorkeuren gaan uit naar:
** Greenwoods Plant Fibre: klompgrit op plantenbasis (link naar Zooplus);
** Benek Corn Cat: Super Benek Corn Cat Natural (link naar Zooplus);
** Coshiba kattengrit (Lidl);
** Voor kitten zachtvoer kunt u kijken voor: Animonda, Felix, Whiskas of eigenmerk.   

Chippen

Wist u al dat wij uw huidige katten ook kunnen chippen?? Wij kunnen daarvoor bij u thuis komen. Dit kunnen we uiteraard doen in de buurt van Nieuw Vennep en 1x in de week in Spijkenisse en 2x in de week in Rotterdam. Bij interesse neem dan met ons contact op

Het chippen van Jimmy.